Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2018 15:50 - ОТВОРЕНО ПИСМО ДО БЪЛГАРИТЕ
Автор: vellia Категория: Регионални   
Прочетен: 1999 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Българи,

Недоволството вече 29 години е наш спътник. Недоволство от начинът на живот в България, от липсата на икономическа и дори физическа сигурност, недоволство от продажните политици, които обещават справедливост, правосъдие и просперитет, но се оказва, че взели властта, се грижат единствено за своите интереси.

 

Тези дни отново са на протести и недоволство. Поредните! И отново сме на път да изберем погрешното решение. Протестираме срещу много неща, без да виждаме коренът на злото – системата на управление на България. Едни оставки сега ще доведат до ново възпроизвеждане на един и същ престъпен начин на управление на държавата. А ние ще бъдем все по-отчаяни – дотам, че да изберем да нямаме Родина и Терминал 1 и 2 да се окажат личният ни избор за бъдещето.

Българи,

Исканията ни трябва да бъдат за промяна на системата – за свикване на Велико Народно събрание с няколко задачи:
– Приемане на изцяло нова Конституция, гарантираща върховенство на българските закони, а не подчинение на европейски и международни такива, намаляване на броят на депутатите до 80 със свикване на две сесии годишно за гласуване на закони, които да се подготвят от експерти и практикуващи специалисти, президентска република с пряк избор на президент, който да сформира експертно правителство. Независима съдебна система, като Висшият съдебен съвет се избира само от юридическите гилдии, прокуратурата – към изпълнителната власт, пряк избор на полицейски началници и прокурори на общините, ограничаване на местното самоуправление и по-сериозен контрол върху кметовете, намаляване драстично на броя на общинските съветници и ясно разпределяне на отговорността, избор на народен защитник /сега омбудсман/ пряко от народа с разширени правомощия за законодателна инициатива и налагане на вето, ясно установени правила за задължително ползване на български език на публични места и в администрацията, основни промени в Изборния кодекс с активно избирателно право – само за граждани, подали заявления и знаещи български език писмено и говоримо, основни промени във всички закони. Мораториум върху представителните разходи и командировките за всички държавни и изборни длъжности за срок до три години, докато се стабилизира икономиката на държавата, прилагане на принципа – получаване на социални помощи краткотрайно и срещу труд, достойни доходи за всеки, който работи или е работил, приоритет за децата, отглеждани от образовани и плащащи данъците и осигуровките си родители.

И задължително – народен съд за всички виновници за днешното състояние на България, включително за реституцията, приватизацията, ликвидирането на предприятия. Защото ако виновните не бъдат наказани, следващите ще правят същото.

И забравете бензина….цената му е последица. Докато Златев управлява чрез марионетки държавата и други кукловоди решават какво да става в България, никога няма да сме сигурни в утрешния ден.

И забравете „спасителите“! Няма такива и няма и да има. Не допускайте някой да се възползва отново от нас. Спасението е в наши ръце! Не търсете измислени лидери и водачи. Времето ще покаже, кой е достоен.

Затова – протести пред Народното събрание ДО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ИСКАНИЯТА ЗА ПРОМЯНА НА СИСТЕМАТА! За да я има и утре България!

Всички – в София, там, където са предателите, там, където се управлява държавата, там, където всичко трябва да се реши! Много пъти пропуснахме да вземем решение за съдбата си. Сега е време! Носим отговорност за бъдещето!

„Шести септември“
Елена Гунчева

image



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vellia
Категория: Регионални
Прочетен: 520013
Постинги: 364
Коментари: 146
Гласове: 247
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031